Logo Zorg Verandert

Plaatje van twee dames die ervaringen delen in een dialoogbijeenkomst over de veranderingen in de zorg.

Luisteren naar de Mantelzorger

Als mantelzorger ben je betrokken bij de zorg voor een naaste. Je helpt omdat het noodzakelijk is en/of het je voldoening geeft. En misschien vind je die zorg wel vanzelfsprekend. Door de veranderingen in de samenleving is het voor steeds meer mensen realiteit om werk en zorg te combineren. Meer zorg en ondersteuning zelf regelen heeft mogelijk invloed op jouw persoonlijke en werkende leven. Zorg Verandert en CNV Vakmensen houden een vertelonderzoek, waarin zij luisteren naar jouw persoonlijke ervaringen als mantelzorger.

Wat gaat er goed en wat gaat minder goed? Waar loop je tegenaan en hoe ga je daarmee om? Hoe reageert jouw omgeving en waar(bij) vind je steun? In dit vertelonderzoek staan jouw persoonlijke ervaringen centraal. Goede voorbeelden zijn van grote waarde; ze inspireren en motiveren anderen. CNV Vakmensen en Zorg Verandert staan in het vertelonderzoek open voor nieuwe inzichten. Met als doel: wat kunnen zij vanuit hun rol bijdragen ten aanzien van het onderwerp mantelzorg? In een interactieve sessie gaan CNV Vakmensen, Zorg Verandert, mantelzorgers en werkgevers daarover met elkaar in gesprek.

Met als inspiratie: de persoonlijke ingediende praktijkverhalen van mantelzorgers of de mensen die dit ontvangen. Als je zorg ontvangt mag je ook een ervaring delen, deel dan de ervaring namens de mantelzorger.
Klik hier om jouw ervaring te vertellen
In dit onderzoek vragen we geen gegevens die tot een persoon te herleiden zijn. Probeer geen namen te noemen in de open tekstvelden. Dat is voor ons niet belangrijk. Als toch namen worden genoemd, dan verwijderen we die uit de database. De informatie die wordt gedeeld, gebruiken we voor een workshop in september. In die workshop gaan de bovengenoemde organisaties en personen werken met de informatie die is gedeeld. Daarna wordt de informatie verwijderd van de server.