Logo Zorg Verandert

Plaatje van twee dames die ervaringen delen in een dialoogbijeenkomst over de veranderingen in de zorg.

Luisteren naar de Mantelzorger

Als mantelzorger ben je betrokken bij de zorg voor een naaste. Je helpt omdat het noodzakelijk is en/of het je voldoening geeft. En misschien vind je die zorg wel vanzelfsprekend. Door de veranderingen in de samenleving combineren steeds meer mensen werk en zorg. Maar meer zorg en ondersteuning zélf regelen beïnvloedt mogelijk jouw persoonlijke en werkende leven. Hoe ga je daarmee om? Wat gaat goed en wat minder? Hoe reageert je omgeving, je werkgever? En wie steunt jou?

Waarom ervaringen delen?
Zorg Verandert organiseert deze zomer in samenwerking met CNV Vakmensen en ondersteunt door StoryConnect een vertelonderzoek, waarin zij luisteren naar jouw persoonlijke ervaringen als mantelzorger. Concrete voorbeelden zijn van grote waarde; het maakt zichtbaar wat je in de praktijk ervaart. Deel tot half september jouw ervaringen aan de hand van concrete voorbeelden. In het najaar worden de verhalen gebundeld, geanalyseerd en de resultaten in een rapport weergegeven. Zorg Verandert en CNV Vakmensen staan open voor nieuwe inzichten en brengen die onder de aandacht bij organisaties met invloed in het sociaal domein.

N.B. Als je zorg ontvangt mag je ook een ervaring delen, deel dan de ervaring namens de mantelzorger.
Klik hier om jouw ervaring te vertellen
In dit onderzoek vragen we geen gegevens die tot een persoon te herleiden zijn. Probeer geen namen te noemen in de open tekstvelden. Dat is voor ons niet belangrijk. Als toch namen worden genoemd, dan verwijderen we die uit de database. De informatie die wordt gedeeld, gebruiken we voor een interactieve sessie in september waarin CNV Vakmensen, Zorg Verandert, mantelzorgers en werkgevers met elkaar in gesprek gaan. Daarna wordt de informatie verwijderd van de server.